Пахнуть на весь дім! Ароматні повітряні булочки з яблуками і корицею

Яблука і кориця – це дуже смачне і ароматне поєднання, особливо в м’якому і повітряному тісті, як в цих булочок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 3,5 склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • дріжджі живі 8 г, або сухі 4 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • молоко – 200 мл;
  • ванільний цукор – 1 п.;
  • масло вершкове – 200 г;
  • сіль щіпка.

Для приготування начинки необхідно :

  • яблука – до 800 г;
  • цукор, 3 ст.л;
  • кориця – на смак;
  • сік лимонний.

Процес приготування

Тепле молоко з’єднуємо з цукром і дріжджами, залишаємо на 15 хвилин.

Додаємо яйце, сіль, ванільний цукор за смаком, частинами вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Коли ще все борошно не додав, вводимо розм’якшене вершкове масло і добре вимішуємо масу, додаючи решту борошна. Тісто має бути не липким і дуже м’яким.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками, скроплюємо соком лимона і разом з цукром, обсмажуємо на сковороді близько 20 хвилин, постійно перемішуючи до випаровування рідини. Посипаємо корицею до смаку і залишаємо остигати.

Тісто ділимо на порційні шматочки для булочок, обминаємо, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Формуємо булочки, викладаючи начинку і добре защипуючи краї.

Деко застилає пергаментом і викладаємо булочки, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.

Змащуємо булочки збитим яйцем і за бажанням, посипаємо кунжутом.

Випікати при 180 градусах близько 20-30 хвилин.